Ето и следващия материал от рубриката ни Тайната градина, която поддържаме заедно

...
Ето и следващия материал от рубриката ни Тайната градина, която поддържаме заедно
Коментари Харесай

Тайната градина: Пролетна приказка в 5 лесни стъпки!

Ето и идващия материал от рубриката ни " Тайната градина ", която поддържаме дружно с Боряна Михайлова от botanika.bg. Тя ни учи на градинарство и цветарство, само че най-много на обич към цветята и градината. А през днешния ден ни демонстрира по какъв начин да създадем своята градинска приказка!

Топлите дни най-сетне наближават и все по-често по улиците можем да се радваме на цъфналите пролетни дръвчета!

Ако пролетта ви кара да се усмихвате и желаете да я задържите по-дълго, ето по какъв начин да я поканите на вилата, на двора и на балкона:

Стъпка 1



Прекопайте почвата. Независимо дали разполагате с една цветна алея, 2 педи земя пред оградата или 3 – 4 сандъчета на балкона, снабдете се с лопатка или култиватор и разрохкайте почвата на към 20 см. Това ще й помогне да се насити със пресен въздух и да омекне, с цел да одобри новите си жители – цветята или зеленчуците, които сте решили да отглеждате тази година.

Стъпка 2



Ако дворът ви е горист и към момента земята не се е стоплила, покрийте лехите с градинско фолио, което ще сътвори оранжерийни условия и ще затопли почвата. Така, когато пресадите растенията на двора, те ще се озоват в удобна среда за развиване без да претърпяват шока на пресаждането в студена земя.

Стъпка 3



Наторете разрохканата почва с повсеместен тор. Предварителното поддържане на почвата благоприятства вярното и отмерено асимилиране на всички хранителни детайли и основава добра основа за развиване на растенията, които харесвате. Когато почвата има 5 – 10 дни време да разтвори и усвои авансово импортирания тор, тя се обогатява в дълбочина и може да даде отличен старт на младите растения. Допълнително, идващото поддържане може да се направи 2 седмици след пресаждане на растенията, с цел да се избегне риска от предозиране или прегаряне.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР